Ed van Puffelen

, Eigenaar & Directeur

Ed van Puffelen: Eerst de match met collega’s en klanten, dan de diploma’s’

Kajal at the Aumatics squad

‘Grote kans dat wij snel kennismaken met elkaar, als je solliciteert. Bij een eerste gesprek let ik er vooral op of je een match bent met collega’s en klanten. Diploma’s, certificaten; ook belangrijk. Maar dat vragen we zonodig later. Het gaat mij in de eerste plaats om de juiste instelling.

Pragmatische aanpak

Ben jij in staat om IT-projecten technisch en klantgericht te begeleiden? Kun jij op pragmatische manier klanten laten profiteren van de IT-toepassingen die wij bedenken en aanbrengen? Als ik een vinkje kan zetten achter die vragen, dan ben je een serieuze kandidaat om hier aan de slag te gaan.

Maar er is meer. Bij iedere sollicitant zoeken we ook naar een goede match met collega’s. Aumatics groeit, maar die groei laten we samengaan met de servicegerichtheid die klanten kennen van ons. Dat betekent dat iedere collega zijn verantwoordelijkheid neemt. Daar hoort geen strakke hiërarchie bij op de werkvloer. Je bent altijd aanspreekbaar voor klanten. En klanten zijn hier geen nummers.

Die betrokkenheid geeft ons de meerwaarde, vergeleken met andere werkgevers. Techniek kun je immers leren. Maar die gerichtheid is een kwestie van instelling. En die heb je, of die heb je niet.

Oplossingen staan centraal

Zo zoeken we naar de juiste mensen die aansluiten op een belangrijke trend in IT. Technische kennis blijft weliswaar onmisbaar.  maar het gaat er tegenwoordig ook om hoé je IT voor je laat werken. De techniek die er ligt; hoe kan een klant daar maximaal van profiteren?

Vaak ontrafelen we daarvoor eerst de IT-infrastructuren die er al liggen. Vervolgens brengen we verbeteringen aan én communiceren we die. Een kwestie van maatwerk toepassen en adoptie. Niet van ‘Beste klant, we hebben de upgrade uitgerold, veel plezier ermee.’ Maar uitleggen en klanten voorlichten, ongeacht of het gaat om IT Security, Cloud architectuur of networking.

Herken jij je daarin? Laat je diploma thuis, maar vergeet vooral je enthousiasme niet. Laat jouw aanpak zien voor alle uitdagingen in de IT. Bekijk onze vacatures, en wie weet breng je het binnenkort in de praktijk. Bij Aumatics!‘

Lees meer verhalen

Timo: ‘Veelzijdig werk in een goede werksfeer’

Timo: ‘Veelzijdig werk in een goede werksfeer’

Ben je op zoek naar een afwisselende baan in de IT? Die vind je bij ons, zonder twijfel. Door de samenwerking en het collegiale contact op de werkvloer heeft iedere dag iets bijzonders. En als ik een voorspelling mag doen: de komende tijd hebben wij uitdagingen...