Timo

, IT Engineer

Timo: ‘Veelzijdig werk in een goede werksfeer’

Kajal at the Aumatics squad

Ben je op zoek naar een afwisselende baan in de IT? Die vind je bij ons, zonder twijfel. Door de samenwerking en het collegiale contact op de werkvloer heeft iedere dag iets bijzonders. En als ik een voorspelling mag doen: de komende tijd hebben wij uitdagingen genoeg.

Dat bedoel ik op twee manieren. Er komen meer klanten bij. Dat is een belangrijke oorzaak. Maar de ontwikkelingen in ons vakgebied gaan sneller en IT Security wordt daarmee veelzijdiger.

Steeds meer bedrijven zien door de ontwikkelingen dat het tijd wordt om de IT Security op peil te brengen. Soms omdat ze ook daadwerkelijk een aanval hebben gehad. Maar vaker omdat ze op het spoor zijn gezet door al het nieuws over ransomware en hackers. Die bedrijven hoef je dus niet te overtuigen van de noodzaak. Maar als we alles doorlichten, dan blijkt toch dat ook daar de IT Security minder op peil is dan ze dachten. Dat brengen we dan alsnog op niveau.

Daarnaast zijn er klanten die door de toegenomen aandacht voor het eerst serieus kijken naar hun online veiligheid. Dat zijn klanten waar vaak echt achterstallig onderhoud is. Bij die klanten is een goed doordacht plan van aanpak nodig. Een traject met een ontwerp, een stevig plan én begeleiding voor de werknemers.

Als IT Engineer bij Aumatics weet je op de manier zeker dat de afwisseling erin blijft. Het ene moment handel je een incidenteel verzoek af. Het andere moment werk je met andere collega’s aan een allround IT-project. Mijn collega’s hier helpen mij daarmee, als dat nodig is. Daarbuiten zorgen ze voor humor en een goede sfeer op de werkvloer.

Lees meer verhalen