Xander

, IT Engineer

Xander Bok: ‘We zijn hier niet van het micromanagement’

Kajal at the Aumatics squad

Bij Aumatics geef je voor een groot deel zelf invulling aan je projecten. De grote lijnen worden uitgezet en daarna is het aan jou. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het eindresultaat, pak je ook veel zaken zelf op. Dat maakt het werk veelzijdig.

Die veelzijdigheid zit hem ook in de grote variatie in klanten, partners, leveranciers en technieken. Het ene moment werk met VMWare, dan weer in Azure, Hyper-V, RDS en ga maar door.  

Voorwaarde is dus wel dat je moet kunnen omgaan met die vrijheid. De houding heb je of die heb je niet. Je kunt het vergelijken met de dagelijkse bezigheden van een ondernemer in de IT. Je wordt eigenaar van een project, zonder dat alles is dichtgetimmerd. Wij zijn hier niet van micromanagement en je hebt kennis genoeg om het zelf te bedenken.

Die kennis geef je ook door aan klanten als eerste aanspreekpunt. Tegelijkertijd verwachten ze dat jij ook de kar trekt. Dat betekent dat je zelf de voortgang bewaakt. En daar bovenop dat je de kennis kan borgen en overdragen.

Heb je liever dat er iemand met je meedenkt? Geen probleem, er zijn hier genoeg collega’s die je daarmee kunnen helpen. Andersom werkt dat ook: tussendoor ben je als IT-engineer vraagbaak, bijvoorbeeld voor de collega’s van de Servicedesk, als zij vastlopen. Op die manier is geen dag hetzelfde bij Aumatics en werk je met plezier met tevreden klanten.

Lees meer verhalen

Timo: ‘Veelzijdig werk in een goede werksfeer’

Timo: ‘Veelzijdig werk in een goede werksfeer’

Ben je op zoek naar een afwisselende baan in de IT? Die vind je bij ons, zonder twijfel. Door de samenwerking en het collegiale contact op de werkvloer heeft iedere dag iets bijzonders. En als ik een voorspelling mag doen: de komende tijd hebben wij uitdagingen...